Chiafrutti

Chiafrutti

Jeg er vild med ris á l’amande. Jeg kunne faktisk nok spise det lidt for tit, hvis jeg gav mig selv lov. Derfor er jeg egentlig også ret vild med risifrutti

Men ikke helt så vild med alt for mange tilsætningsstoffer. Hvad gør man så? Man laver det da bare selv! Og for at gøre noget godt for konsistensen, fyrer vi også lidt chiafrø i. Chiafrutti!

Så er der pludselig tale om en lækker morgenmadsanretning, som kan nydes med god samvittighed.

Guf på vej. Velbekomme!

Hæld ris og vand i en god gryde og bring i kog. Når risene har suget vandet, hældes mælk, fløde og vaniljesukker i gryden. Bring i kog endnu engang, skru herefter ned for blusset og lad det hele simre, indtil risene er kogt helt bløde. Husk at røre i grøden med jævne mellemrum, så den ikke brænder på.

Tilføj chiafrø og lad det simre i yderligere ti minutter.

Hæld den varme grød i en bøtte med låg til, og lad det køle af ganske kort på køkkenbordet. Når grøden ikke længere damper ustyrligt, lægges der låg på og hele bøtten sættes på køl, natten over.

Kom 2,5 spsk grød i et portionsglas, samt 1 toppet tsk valgfri syltetøj. Jeg kan godt lide boysenbær–men både hindbær, jordbær og appelsin er lækkert til! Du kan også tilføje lidt müsli, ristet kokos, eller hvad du ellers elsker til morgenmad og snack.

Hver portion indeholder ca. 250 kcal.

Kunne du lide min opskrift? Tag @seasonswithsabine på Instagram–jeg vil så gerne se med!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s