
Hvis I er så heldige at have et blommetræ i haven, kan I lige nu plukke de lækreste, solmodne små vitaminbomber. Med deres tilpas syrlige og søde smag, er bl.a. victoriablommer rigtig gode at hælde i salaten med feta, spise som de er–eller koge til syltetøj.
Blommesyltetøj har en fantastisk smag, som arter sig rigtig godt som indlæg i kager, eller til at smøre på sine friskbagte boller.
Den fyldige smag er et strejf af sensommer, som du kan nyde hele året, når først syltetøjet er kogt.
Velbekomme.

Begynd med at vaske og udkerne dine blommer. Det gør du nemmest ved at skære hele vejen langs med den naturlige revne der er i blommen, for herefter at dreje de to halvdele af blommen med modsatrettede bevægelser. Lidt som når du skal skrue låget af en flaske!
Vask og skær den grønne top af dine jordbær.
Hæld de ordnede blommer, jordbær, syltesukker og vaniljesukker i en gryde med rigelig plads. Hæld evt. 1/2 dl vand i gryden, så kommer massen lettere i kog.
Sæt gryden på komfuret og tænd det på middel-høj varme. Rør forsigtigt i gryden indtil alle blommer er dækket af det, nu, meget lyserøde sukker.
Forsæt med at røre indtil blommerne koger. Skru herefter ned for varmen og lad din blommemarmelade simre. Rør i den med jævne mellemrum, indtil blommerne er næsten helt udkogte. Jeg lod mit simre i ca. 30 minutter.
Imens du koger din marmelade/dit syltetøj, kan du gøre dine sylteglas klar.
Skyl dem i kogende vand og hæld herefter 1 tsk atamon i hvert glas. Sæt låg på glassene og ryst dem godt. Åbn dem igen, og hæld det færdige syltetøj ned i dine glas. Luk med det samme og opbevar på køl for at bibeholde mest mulig smag og farve.
Dit blommesyltetøj kan holde sig i op til 1 år, på køl–men du får spist det hurtigere. ❤
Velbekomme.

Én portion på 15g indeholder ca. kcal 34 kcal